Take My Heart
1st trimester
February 8, 2017 • 1:02 PM • 0 comments

Assalamualaikum


Harini mood masih lagi nak melepek malas nak buat apa apa termasuk order cheese tart T___T
Simptom bakal mak mak gini laaa. Oh semangat rajin kemari lah dikau T__T

Okay balik dari honeymoon kat Kundasang baru ni, tiba tiba ada satu instinct yang mengatakan bahawa ada isi dalam rahim aku. Hmm perempuan dan bakal ibu kan. Kuat naluri nye kununnn. Hari ketiga balik dari Sabah terus nak beli UPT konon nye nak beli online taknak husband tau kita beli UPT so that bila check and positif nak gi terus terkam dia and jerit "abang bakal jadi abaahhhhhh!!" (well bini dia memang overacting sokmo)

Tapi last last pergi beli dengan dia jugak dekat watson lol sebab excited dan tak sabar sangat nk tau result. Period aku walaupun every month datang tapi waktu cycle tu tak regular. Kejap 30 hari kejap 28hari kejap 35hari. Jadi aku beli Dip 'n Tell warna biru. Dia ada dua kotak satu kaler biru satu kaler merah. Yang merah tu untuk regular period

Berkobar kobar rasa nak tau positif ke idoks


Malam sebelum aku nk buat check tu, 3 kali terjaga dari tidur. 4 kali mimpi dah buat test. Betapa berharapnyaaaaa seorang Sarah ni. Hmm last aku terjaga pukul 6 kot lepastu cakap dal hati 'ah tokleh jadi gini sampai tak lena tidur', bangun masuk bilik air. Orang cakap the best time nak check masa subuh sebab masa tu first urine kita ke apa mende entah aku pun tktau...



anndddd.......


TARAAAAAAA!

Alhamdulillah Allah bagi rezeki awal sangat. Syukur Alhamdulillah...



Pada mula aku tak nampak linenye sebab pegang terbalik luls.. Dah sedih sikit dah sebab aku letak mende nye membelakangkan aku so macam 'kau pusing laaaaa baru la nampak line nyeee'. Then pusing je terbeliak bijik mata. 2 LINE! Pekat lak tuuuu kekeke biasa aku tengok line kedua org lain semua samar samar. Terus kejut incik suami yang tengah lena dibuai mimpi tu tapi yelah respon lelaki nak nak tengah tidur, senyum je la sambil usap rambut aku pastu sambung tidur -____-

Oh aku bukan guna dua stick serentak. First aku test hari rabu, then test lagi hari khamis sebab best pulak nampak double line tu kikiki.

Semoga baby membesar dengan baik dan sihat. Ummi tak sabaaaaaaarrrrrrrrr nak jumpa baby!





|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip