Take My Heart
Never regret.
January 24, 2016 • 7:43 PM • 0 comments

Assalamualaikum.

It has been a week since i quit from my study. Dah cuba banyak kali tanam minat untuk belajar but I can't.. Well, Cik Sarah ni lagi suka carik duit dari belajar soooo... yeah. And, next week will be my first day as a Kindergarten Teacher. Again. Yayyy! Happy me! *bunga api meletup*
Seronok lahhh ajar budak budak ni. Tak boleh nak describe feeling tu macam mana nak nak bila kita nampak progress diorang depan mata. Wuuuuuu *teary eyes*

Okay last week tu lepas habis je segala paper yang ada, bertungkus lumus pulak mintak sign mintak cop surat berhenti dekat orang atasan.. Dua hari berturut-turut baru setel. Tabahnya seorang Sarah yang feminine ini sebagai mana tabahnya dia menghadapi segala onak duri sepanjang 4 bulan dekat palam tu. huhh sastera sangat.




Masa mula mula nekad buat keputusan ni, aku kecewa betul bila orang semua bash, marah sebab buat keputusan yang entah apa apa. In fact, siap bergaduh lagi dengan kawan masa diploma dulu. Sedih tau T__T Down sangat bila takde orang agree pun dengan decision yang aku buat. Rasa macam satu dunia menentang. Tapi, setiap hari ada orang ni selalu bagi kata kata semangat, bagi moral support, bagi kata kata positive.. sikit sebanyak buat aku jadi kuat sikit. Kalau tak asyik downnnn je sepanjang kat kolej. Nangis tak payah cakap lah berapa kali. Baca buku tengok slide tu tak faham lepastu nangis lagiii. Kena marah dengan lecturer depan budak kelas sebab buat assignment teruk nangis lagii dalam kelas sebab rasa bodoh yang teramat. Rasanya kalau takde orang bagi support memang dah kena depression tahap 4 yang mana implikasinya adalah terjun kolej tingkat 7. Hmm..

So, lama lama aku jadi yakin dengan keputusan nak berhenti. Ada jugak datang hari yang rasa macam tak yakin pulak. Tapi, dah tak minat.. takkan nak paksa yedak? Masa depan sendiri, sendiri lah yang tentukan bukan orang lain. InsyaAllah takkan menyesal dengan keputusan ni pada masa akan datang or 10-20 tahun akan datang. Doa banyak banyak mintak Allah permudahkan, dilapangkan rezeki.. Lagipun Allah tu Ar-Razzaq. Tak belajar tinggi tak semestinya tak boleh kaya. May Allah ease everything for me. InsyaAllah...











|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip