Take My Heart
Simple No-Baked Macaroni & Cheese
November 15, 2015 • 12:25 AM • 0 comments

Assalamualaikum!

Entry resipi kalini ditujukan khas buat gadis gadis yang bujang dan pemalas macam aku. Wajib ikut resipi aku sebab ingredients dia cuma 3 sahaja! *gelak guling guling*

Plan kali ni nak buat Blueberry Cheesecake and Macaroni Cheese tapi tak dan nak beli bahan utk kek. Soooo, buat Mac & Cheese je lah!



Walaupun resipi simple nokharom tapi family aku semua makan 2mangkukk kecuali adik bongsu tu dia tak suka cheese. Untuk resipi ni kalau korang nak tambah ingredient lain bolehhhhh ikut selera masing masing okay?





Ingredients ;
• 1 liter full cream milk
• 2 cups elbow macaroni (letak la banyak mana ikut suka)
• 2 cups cheddar cheese

Methods ;
1. Panaskan susu dalam pan and boil it over medium heat. Jangan sampai menggelegak beria sangat.
2. Masukkan macaroni (yang dah di rebus) into the pan. Slow kan api ye. Season kan ia and kacau sebati.
3. Dah last step ni, tutup api then masukkan cheddar cheese itu. Stir well. Siap!

Kalau nak tambah mushroom ke minced beef ke chicken ke or anything, ikut korang lah. Tadi punya masak, aku letak minced beef tu je sebab tak beli barang beria sangat. Family pun semua suka kehkehhh


Selamat mencuba!!





|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip