Take My Heart
Pastel Layer Cheese Cake!
November 24, 2012 • 4:49 PM • 3 comments

Assalamualaikum.


Serabut pulak tengok pink banyak sangat dalam blog. Pening pening pening! @_@

Malam tadi cadangnya nak buat BlackForest Cake untuk Abg Kimi sebab dia ada jamuan dekat office tempat praktikal dia. Mintak 6 bijik kau! Mana terlarat kita nak buat.

Then decide punya decide, nak buat Rainbow Pastel Cake. Besok pagi dia nak balik bawak kek, malam tu baru siap and tidur pukul 2 pagi *____* Hati dah gembira excited sebab letak pewarna pun ala ala pastel. Konon nyaaa!




Ohh yang bawah sekali tu nak letak warna purple.. Kombinasi warna merah and biru kata Sofia kalau nak dapat warna purple. Sekali jadi warna yang tidak dapat dikenalpasti and ada 2 warna lagi yg tak cukup! Tapi takpe lah, gaya pun macam jadi je.

And bila semua color kek dah dibakar, saya start beat cream cheese and topping cream untuk dilayer dan di cover. Masa buat layer tu, guna cream cheese kan so okay je takde masalah. Bila nak cover kek untuk topping, baru perasan kotak tu adalah kotak WHIPPING CREAM. Sadisnya T__T Dah la over beat, bila nak cover pun cream tu dah start cair. Sobs sobs .. And the whole cake was sooooo terrible! Buruk gila. Jadi Abg Kimi tak dapat bawak pergi ofis dia and duit dia pun hangus sekali ==' Maaf ye Abg Kimi. Lain kali kitorang buat lagi *peace*

And pagi besok bangun pagi kek tu jadi macam ni ...


*kuning tak letak sebab dia melekat dekat loyang and patah serta hancur T__T

And saya tak rasa pun ini Rainbow Cake xD Warna tak semenggah langsung. Mungkin Pastel Cheese Cake maybe? :> Walaupun tak cover habis tapi kek dah separuh makan dah and rasa pun sedap! Teheee. Sila lah cuba ye uolls :)







|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip