Take My Heart
I can't think about the title! Please read!
November 9, 2012 • 3:48 PM • 0 comments

Assalamualaikum.

Now i have more time to writinggggggg ;)



Hari ni hari yang kelima saya start berkawan dengan Herbalife and baru hari ni dapat menulis! Motif sangat busy macam Perdana Menteri :P Yeah saya dah pun start berbisnes dengan Herbalife. Promoting everyday, make an official page, add mummy's facebook friends, keep contacting people yang berpotensi nak hidup sihat, kena rejected banyak kali. Even parents punnn tak sokong nak buat bisnes nie. Terpaksa la carik duit sendiri utk start modal. Normal la tu kan hidup berbisnes. Heheheh ;)

WHY HERBALIFE?
- Well I decided to join Herbalife sebab herbalife satu organisasi yang tak mementingkan jualan produk semata-mata. It is more to helping people to get a better health. Siapa yang tak nak sihat kan. Semua nak sihat. Plus, tak salah kan nak buat side income? :) Nak harapkan duit ptptn tu mana cukup babe untuk 4 bulan. Lagi-lagi bidang culinary ni kena beli macam-macam and semua tu bukan murah. Nak beli buku Profesional Cooking pun sampai RM100+. Nie belum campur baju untuk kelas serving lagi. And the MOST IMPORTANT, Herbalife sangat positive. Bila pergi event jer, speaker2 yang berucap kat pentas tu, never fail to motivate distributor and selalu encourage orang supaya berjaya dengan usaha sendiri and secara automatik kita pun akan jadi orang yang positive. I like that ;)




WHAT IS HERBALIFE?
- Herbalife adalah satu makanan nutrisi yang mempunyai 55 nutrien, 18 amino asid, serat dalam 1 produk  dan yang paling penting, 0% lemak, 0% kolestrol. HERBALIFE BUKAN UBAT KURUS. Saya selalu tekan kan benda ni sebab orang nampak Herbalife sebagai ubat kurus, "eh sure ke boleh kurus? Takde side effect ke?" or "saya nak kurus cepat la". Bila .......... *hilang idea* Hah! Bila badan kita ada nutrisi yang lengkap yang badan perlukan, automatik la fat, cholestrol, body water, body muscle semua akan naik dan sihat. It's a healthy diet. And insyaAllah bila tubuh badan kita sendiri sihat sebab makan makanan yang sihat, penyakit-2 dalaman macam migrain, period pain, strok semua tu akan bertambah pulih :) Herbalife bukan setakat lose weight je, gain weight and maintain healthy pun boleh. Basic Herbalife ada 3 produk :-

*Formula 1 (shake)Ada 5 perisa yang super sedap! F1 sangat bagus untuk bekalkan mineral and vitamin yang seimbang untuk badan kita. Zero lemak trans :)
*Formula 3 (protein)Protein ni bukan protein biasa. Ini whey protein, lagi halus. F3 ni sangat membantu untuk reshape kan badan yang 'flabby' (bak kata haziqah) dan naik kan muscle. Yang ini lelaki2 macho suka la :D
*TeamixA- anti oksida dan bagus untuk kulit. B - Burn fat and calori, segelas teamix sama dengan jogging 20 minit so kalau duduk saja pun calori tetap burn ;) C - Cut appetite kita so macam tak berapa selera sangat la even tengok Pizza hut depan mata pun. D - Detoxification. Berpeluh dan kerap buang air kecil. E - Energy! :) 
:)


 Sila bandingkan kalori breakfast yang korang amik sekarang dengan makanan nutrisi ni :)


Sila klik pada gambar kalau tak nampak.


KENAPA HERBALIFE MAHAL?
- Sebab proses dan bahan-bahan untuk proses tu bukan nya senang and murah. Lagipun Herbalife bukan jual produk, Herbalife jual result yang akan korang dapat dengan minum herbalife nie. Mana lagi mahal? Bayar bil hospital and ubat2 setiap bulan or produk yang sihat ni? Tak mahal kalau beli kena pada harga dan cara. Banyak cara-cara untuk minum murah. Herbalife ada bagi 25%, 35%, 42% and even 50%. That's why ask me first before awak cakap herbalife mahal :)

TAK PERCAYALAH HERBALIFE NI.
- Kenapa tak percaya kepada benda yang sihat? Cuba tanya makcik, pakcik, anak sepupu, jiran sebelah, kawan sekolah rendah, kawan kolej yang dah cuba Herbalife, berkesan ke tak? Saya sendiri dah terlebih percaya bila mummy pun minum and the result is amazing! Balik kampung semua makcik2 dok tanya kenapa mummy kurus. Makan apa? Diet ke?. Haa nampak tak. Lepas tu semua dok tanya pulak, "sarah kenapa tak kurus lagi? Tak jeles ke tengok mummy dh kurus?" Aduhhh ape nak dijawab ==' Haa tengok nie!


 Aina Farzana before and after


Aina Nadirah


Both Aina ni, dua-2 kawan lama saya masa sekolah rendah. Masa jumpa balik 10 bulan haritu, dua-2 Aina belum lagi kurus macam sekarang. Bila tengok diorang punya testimoni, aduhhhhhhh! Jeles nya! Serious and starting from that, here I am, as a Herbalife Independent Distributor. Nak tahu lagi banyak dari ni pasal Herbalife? Jom join pergi Zero2Hero 17 and 18 Nov dekat Bukit Gambang Resort City. Training sambil bercuti ! Tempat sangat terhad so siapa cepat dia dapat :D Email me at sarahabilah52@gmail.com or call/sms 011-19443836/017-6351514.


Baru balik dari HQ Herbalife 



lots of love,




|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip