Take My Heart
Handphone ibarat boyfriend.
October 25, 2012 • 2:23 PM • 0 comments

Assalamualaikum.


*penggunaan kata ganti diri aku since ini cerita yang menyakitkan hati*

*Bukak phone taip sms. Send!*
"Kikie, balik cepat sikit tau! Petang karang kita boleh g main layang-layang :D"

2 minit lepastu...
"Yeay! Omy now :D"


******************


Petang Isnin tu macam biasa lah agak lewat sikit bangun nya. Student kaaannnn :P Bangun pagi kemaskan diri dan katil sebersih-bersihnya then terus capai buku FoodScience dengan semangat nya. Aku keluar capai meja kerusi, letak buku-buku dan laptop then pasang lagu.

Dalam pukul 3 lebih tu Kikie sampai. Dengan barang yang banyak dia masuk rumah sabil membebel nak pergi tandas. Masa Kikie masuk dia terlupa nak tutup pagar sebab kebiasaannya Kikie seorang yang tak pernah lupa untuk tutup pagar. Masa dia nak masuk rumah tu aku sempat mintak tolong dia amik kan dompet padahal dalam hati nak jugak masuk rumah g minum air.

Bila terasa Kikie macam lambat kat dalam tu, aku pun masuk la dalam kejap nak minum air. Dekat luar laptop terpasang sambil charge Blackberry guna USB. Lepas aku minum air, alang2 tu aku g amik dompet dalam bilik. Tingkap dalam bilik terbukak so boleh la nampak suasana dekat depan rumah tu. Masa nak amik dompet tu terdengar bunyi phone. Masa nak keluar tu tiba-tiba rasa macam nak tengok Edward pulak kejap. Bagi air kejap then aku keluar.




Tak sampai pun 3 minit aku masuk rumah. Mula-mula tak perasan pun phone hilang. Then bila nak play next song dalam lappy baru perasan phone dah takde. Ingat kan terbawak masuk dalam rumah tapi bila nak check phone yang satu lagi, nokia X2 tu, pun takde. Baru lah perasan phone dah kena curi.

Rasa macam mimpi je memula sampai la makcik kedai sebelah panggil. Dia cerita laa yang dia nampak ada orang masuk rumah macam amik sesuatu then keluar berlari masuk dalam semak kat depan rumah tu. Tak lama tu aku call dak2 laki kelas aku. Tak sampai 5 minit dah terpacak depan rumah.

Dalam sejam jugak lahh dak2 kelas cari then dapat tau rumah sang pencuri tu melalui jiran2 terekat kat situ. Kawan aku si Alip dengan Ammar nie deal la dengan parents pencuri mental tu. Bapak dia dapat tau pasal curi handphone nie, teruk jugak laa kena belasah. Jalan terakhir yang boleh buat, pencuri mental tu cakap nanti dia try cari balik handhone aku dekat kawan dia yang dia jualkan tu. Kalau tak dapat jugak, bapak dia bayar la RM400. Actually harga dua2 phone RM700 tapi hmm takpe la. Atleast ada jugak yang nak bayar ganti rugi.


Gambar sehari sebelum dicuri :(


Pencuri tu memang mental sikit. Kadang-kadang betul kadang-kadang tak betul. Actually bilik si mental tu dekat luar rumah, sebabnya parents dia takut kalau dia buat2 apa-apa diluar kawalan sebab bapak dia kerja offshore. Gaji banyak tapi ........ Yes aku mengaku memang la aku careless. Aku memang jenis yang tak suka kunci pintu rumah or tutup pagar sebab rasa macam terkurung. So kejadian ni lah yang mengingatkan aku supaya lebih berjaga-jaga dengan sekeliling. The End -________-







|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip