Take My Heart
Girls Stuff.
May 31, 2012 • 2:47 PM • 0 comments

Assalamualaikum.

Itu hari janji nak post pasal make up thingy kan. Maaf lah sebab lambat update ^^ Basically, kalau saya ke kelas atau pun hang bersama kawan kawan, foundation and eyeliner would be more than enough konon2 macam Korean look lah. Cehh :P Untuk ke dinner or an event, baru lah mekap secara advance but not to thick macam badut sarkas. Nanti orang kata over :P So this is some of mine :)



Benda paling penting sekali sebelum pakai apa apa mekap ialah foundation. Liquid foundation ni alas muka kita and tutup segala cela cela yang tak sepatut nya ada dekat muka. It suits me very well sebab kulit saya jenis berminyak dan foundation ni pulak 'oil-free' ^^




This is from Essence. Bought it at Watson tapi tak semua ada dekat Watson sebab hari tu saya pergi cari dekat Watson Rawang tapi tak jumpa pulak brand Essence nie. Currently in love with this mousse foundation sebab foundation ni buat muka saya sangat flawless! Sangat light dan tak rasa heavy macam pakai bedak bertepek2. Serious say recommend foundation ni kat korang after naturactor product!




For final touch baru lah guna compact powder ni. Bought it at Cosway. Korean girl pun pakai tau tau ^^ Untuk bagi muka nampak natural, saya guna brush blusher and not that span. Macam banyak je bedak dok tepek kat muka kan? Untuk ketiga2 bedak ni, jangan lah apply banyak sangat sebab nanti nampak macam bibik nak p keluar jalan dengan geng dia. Just apply in small amount and pandai2 lah blend the color so takde lah nampak pelik ^^



I loveeeeee the color! This is from Cosway too. Dalam palette ni ada base eyeshadow, color eyeshadow and glitter for final touch. Best nyaaaaaa guna eyeshadow palette ni! Serious ni. Tak perlu nak berhabis duit beli bermacam2 color base eyeshadow. Ayat pun dah tunggang langgang dah nak menunjuk kan betapa best nya eyeshadow nie :P



Mascara from Maybelline. Ini pun super duper awesome bila pakai. I don't put to much on this sebab habuk senang nak masuk mata sebab bulu mata dah naik ke atas tanpa bertindak menjadi penapis habuk ==' Tak perlu kot nak mention sebab banyak kali :D Tapi bila pakai mascara ni mesti orang cakap kita pakai fake eyelashes. hikhik *gelak gedik* Okay stop -.-



Warna lipstick tak terlalu terang dan tak terlalu gelap. Just nice match for Asian skin yang suka kan warna2 natural. This is also from Cosway. Banyak nya barang make up Cosway. Nampak sangat pengguna tegar :D




Wajib apply lipgloss selepas pakai lipstick. It's from Essence too. Serious brand Essence is just way too good for me! Warna warna from Essence memang sesuai sangat untuk teenagers yang berjiwa lembut dan feminin dan harga dia pun harga yang semua orang mampu beli. Gonna be Essence fan tak lama lagi ^^




Brushes from Mac. Bought it from online shop ^^ Best pakai brushes ni bila nak mekap kengkawan for event or dinner or photoshoot! Tiba tiba rasa macam make up artist sekejap :D


My skin is not to sensitive, jadi saya boleh pakai dari mana brand pun. Best! :)) Soo ini lah sebahagian dari benda benda yang ada. Since I'm a student who loves to make up, rasa nya macam perlu kot ada benda ni. Cuma pergi kelas tu pakai bedak dengan eyeliner je lah. Ohh! I almost forgot about eyeliner! Nanti je lah kita letak gambar ^^ Till then. have a nice day! :)







|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip