Take My Heart
They are childrens ^^
July 8, 2011 • 12:54 PM • 2 comments

Assalamualaikum.

Making this entry lepas baru jea habis mengajar budak :)

Semalam, entah kenapa tiba-tiba si saya mendengar lagu-lagu balad and suddenly jugak, I miss all of my friend including those who had came in my life :(

*sigh* Act kenn, nak jadi cikgu taska nie, kau kena ada high maximum level of patience. Yelahh, kita nak ajar childrens yang starting from zero, nill. They don't know how to read, how to spell, how to write. Jadi aku nie as a pre-school teacher kena lah ajar semua tu. Tambah-tambah lagi aku bukan jenis yang boleh bersabar ^^ Diorang tu bukan nye lahir-lahir terus pandai kenn. Bila mereka si budak-budak degil, then aku buat lahh muka marah, boleh pulak diorang senyum and said "Kelakar lahh teacher buat muka macam tu" and they laughed macam langsuir. Maybe diorang fikir aku buat muka garang untuk tatapan diorang and menjadi satu bahan ketawa untuk menceriakan diorang. *Weyy aku serius tengah marah lahh -____-"*



On the other side, life diorang memang seronok. Diorang masih mampu nak bersuka ria, main kejar-kejar, main sorok-sorok, main ting-ting. Orang 'dewasa' macam aku nie takkan lah nak main kejar-kejar lagi kenn. Tak manis di pandang orang. Silap haribulan, mak mertua tak sudi nak jadi kan aku menantu depa *tertunduk insaf* Rindu zaman nak jadi budak-budak balik. Makan pakai semua orang uruskan. Nak main apa, kau main lah. Dulu belum mumayyiz boleh lahh nak main kawin-kawin, kejar-kejar, pegang tangan dengan kawan lelaki. Sekarang kau buat macam tu, naik hantu la parents kau *don't try that at the public!*

p/s; gian nak buat entry baru tapi takde idea. Maybe i need your idea :)





|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip