Take My Heart
the cita-cita ^^
July 25, 2011 • 9:29 PM • 2 comments

Assalamualaikum.

Lately, hidup aku sekarang banyak berkisarkan tentang kanak-kanak KEJORA ni. Ada yang degil, ada yang nakal, ada yang comel, ada yang kecik-kecik lagi dah pandai berdikari nak pakai selipar sendiri, ada yang suka menyendiri, ada yang pendiam malah ada yang dah pandai jadi queen control di kalangan teman-teman (I tak ajar those kids jadi queen control okayy :D

Pada suatu pagi yang indah ...*cehh!  Rutin harian KEJORA macam biasa lepas budak-budak tu makan, Teacher Sarah yang baik hati, penyayang, comel, dan perasan baikhatipenyayangcomel ni akan bawak the kids yang ada pelbagai variasi karenah keluar kononnya untuk berjoging bagi mengurangkan kadar lemak yang berkumpul selepas makan dan juga yang penting mestilah untuk sihat kenn (padahal aku duduk je kat kerusi sambil tengok diorang main gelongsor!) While I'm listening to Nera's song, suddenly TERdengar pulak Ain (one of my students) berborak dengan Aisyah (her friend with the same age) pasal cita-cita.

Ain : Bila kita besar nanti kita nak jadi DOKTOR.

Aisyah : Bila kita besar kita nak jadi CIKGU, macam ibu kita.

Ain : Nak tau tak, kalau jadi doktor kan, *untung dye banyak. Kalau jadi cikgu untung dye sikit je.

Aisyah : Iye ke??

Ain : A'ah.

Aisyah : Kalau macam tu kita nak jadi NURSE la. *erkk!

Ain : Kita nak jadi doktor. Nanti bila kita jadi doktor, Aisyah boleh jadi nurse kita.


Ohh budak-budak. Cita-cita mampu ditukar macam tukar baju! Act, semua kana-kanak pun macam tu. Dulu kalau kawan kelas mintak biodata kita, bukan main lagi tulis cita-cita kat situ. Yang paling common sekali, penyanyi, pelakon, pengacara, polis, peguam, cikgu, doktor. Kadang-kadang sampai 10 macam cita-cita nak di tulis kat biodata tu. Sampai tak cukuo ruang kertas tu. Konon nya memang dah impian sangat la nak jadi semua tu. Then bila dah besar nie, dah habis SPM, baru lah sedar cita-cita yang aku tulis kat dalam biodata tu tak 1 pun yang menjadi.


Yeaahh! This is my DREAAMM ♥




|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip