Take My Heart
Big House vs. Small House
June 19, 2011 • 2:30 PM • 0 comments

Assalamualaikum .

Kehendak untuk menulis entri baru menguasai hati sehingga otak tidak mampu untuk mengawal jari jemari yang lincah menari-nari di atas keyboard *cehhhhh! Bukan main puitis lagi ayat aku ini hari :)) Ai Sarah, bukan main lagii MURAM happy hari ni? Heee, of course I am ^^ Saya Sarah Nabilah mendapat tawaran untuk menyambung pelajaran saya selepas tamat SPM di UiTM.*woohh! Thank you thank you.

Okay okay sarah, that's enough. Semalam aku pergi mengenyangkan perut dekat shah alam. Not bad at all Nasi Arab tu *lepas makan sakit kepala . On my way back, bersepah-sepah lah rumah yang besar-besar kat situ kann and I am soooo impresssss! Kagum dengan hasil usaha diorang mencari rezeki sampai harta 7 keturunan pun tak habis makan. My beloved mom said 'rumah besarbesar pun masuk kubur sempit jugak', then suddenly .. Dush! Terkena kat batang hidung sendiri sebab baru je lepas berangan nak beli rumah besar macam tu.

Bila otak aku mula berfungsi dengan baik baru la aku agree with her. Rumah besar pun nak bawak masuk kubur mana boleh kan. Tak bawak mati pun benda tu. Rumah besar tapi hutang keliling perut. Rumah besar tapi takde orang yang sudi bertandang sebab penghuni rumah terlampau sombong dengan kekayaan diorang. Memang la tak semua orang kaya tu sombong, ada jugak yang baik tapi dalam baik tu tipu lahh kalau takde perasaan riak dalam diri diorang walaupun sikit. There, riak pun dah jadi one of devil's friend kenn. Dugaan orang kaya lagi besar sebenarnya dari dugaan orang miskin.

Eventhough rumah aku tak lah besar mana, dapat hidup dengan selesa lagi tenang pun dah cukup bagus. my home is my heaven! ^^ Nak dibandingkan dengan orang miskin tegar yang kena letak baldi tiap kali hujan sebab atap bocor? Soo, bersederhanalahh sebaik mungkin :)


 Home Sweet Home :)

p/s; Takde kena mengena dengan sesiapa eh

much love :*




|
It's Me


Nama diberi Sarah Nabilah. 22tahun bila dah 21 Dec. Bachelor of Science (Hons.) Hotel Management. Pink adalah feveret color Feel free to read, comment and follow. Thanks for your visit ;*



Awesome People
Inche Ijai | Fatin Liyana | Fatyn Bella | Fatin Suhana | Anis Syafira | Zack Zukhairi | Pyka Rahmat | Maria Elena

Qoute ♥

Gossip